Caribbean Stud poker är ett traditionellt och väldigt enkelt pokerspel. Namnet ger sken av att spelet handlar om stötpoker i någon form, men detta stötpokerelement är i princip obefintligt. Som spelare behövs inga större kunskaper i poker för att börja spela. Det som kan vara bra att ha koll på är pokerhändernas ranking. Spelet har också en ständigt ökande progressiv jackpot!

Grundregler i spelet

Idén i Caribbean Stud poker är att spelaren ska lyckas få en bättre pokerhand än dealern får upp. Handen ska bestå av upp till fem kort. Spelet bygger i huvudsak på att inga kortbyten får göras och egentligen har spelaren endast en uppgift. Denna är att välja om spelaren vill gå vidare till en kortvisning eller att kasta handen innan.

Du som spelare startar med att välja din insats genom att lägga ut en eller flera marker. Dessa kan ha valfritt värde och läggs på det fält på bordet som märkts ”ante”. Detta är en satsning som spelaren måste lägga innan spelomgången kan starta. Det är också nu i detta skede spelaren kan placera en satsning för spel om progressiv jackpot. Det är dock valfritt.

Hur gå spelet vidare?

När spelaren väl valt sin insats och placerat denna klickar spelaren på knappen som är märkt ”deal”. Spelaren får då fem helt öppna kort medan dealern får ett helt öppet kort och fyra dolda kort. Utifrån korten spelaren fått samt genom att titta på dealerns öppna kort ska spelaren välja om denne vill fortsätta eller och man vill kasta handen. Att fortsätta betyder att insatsen tredubblas och spelaren kommer direkt till kortvisningen.

Grunden med denna kortvisning är att deltagaren med bäst pokerhand vinner och tar hem spelet. Det finns dock en speciell regel. Dealerns korthand måste kvalificera sig i spelet. Dealern måste alltså få korten Ess eller Kung eller bättre, ett par exempelvis, för att denne alls skulle kunna komma in i spelet. Om så inte är fallet kan dealern inte vara med och spela vidare och dealern har då förlorat och spelaren får ut sin vinst utan att behöva spela vidare.

Att spela Caribbean stud poker är enkelt

Att spela poker behöver inte vara svårt och det bevisar verkligen Caribbean stud poker. Här möter enkla regler ett traditionellt spel som kan ge mycket höga vinster. Spelaren ska vara den med bäst hand om denne vill vinna spelet. Om dealern däremot inte får tillräckligt bra kort är denne inte längre med i spelet och då står spelaren som vinnare oavsett vilka kort spelaren haft från början i spelet. Det kan alltså löna sig att se till sina kort noga.