Online poker är ett spännande spel med inslag av tur, men där skicklighet avgör om du är en vinnande spelare i det långa loppet. En bra pokerspelare behärskar inte bara reglerna utan även vilka starthänder som är värda att spela. Först när man behärskar dessa fullt så kan det vara dags att ge sig ut och spela för riktiga pengar online.

Så blir du en bättre pokerspelare

Som nybörjare kan det vara svårt att alltid veta hur man ska spela. Men när man spelar online poker om riktiga pengar så finns det vissa saker man kan göra för att bli en bättre spelare. Ett bra sätt att lära sig snabbt är att titta på TV program eller video klipp när andra duktiga spelare tävlar. Pokerstrategier och analyser är inget som man lär sig på en dag. Så därför kan det vara bra att avsätta en hel del tid till förberedelser och satsa seriöst på att bli en bättre pokerspelare.

Koncentration och focus

När man spelar poker framför datorn så krävs det mer än att man sitter framför skärmen och tror att man enkelt ska plocka hem vinster. Att lyckas vinna i poker innefattar ofta att kartlägga hur dina motspelare spelar sina kort och försöka analysera ditt egna spelande in i detalj. Desto mer du lär dig hur andra spelar, desto mer kan du utnyttja luckor eller misstag dina motståndare gör och på så sätt vinna mer ut varje situation.

När du spelar poker om riktiga pengar kommer du hitta olika bord med varierade insatsnivåer. Om du inte känner du behärskar spelet eller har miljoner liggandes på banken kan det vara bra att börja spela om låtsaspengar och utveckla ditt spel. Då du känner du behärskar spelet fullt ut kan det vara dags att börja spela om riktiga pengar. Det är viktigt när du börjar din pokerkarriär att du väljer en seriös etablerad sida som erbjuder en bra pokerbonus.

Lär dig sannolikhet och spela därefter

Endast de bästa händerna vinner i poker. Om du lär dig tidigt att spela bra starthänder så kommer det med tiden löna sig. Väljer du att spela en starthand som 7-2 så kommer du i längden förlora stort mot händer som A-A eller A-K . Lägg dig när du tror att din hand är slagen och vinn så mycket som möjligt när du har den bästa handen. Lär dig förstå och acceptera den kortsiktiga oturen för att sen bli belönad långsiktigt med bra starthänder.